<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1754604&amp;fmt=gif">

5 zaken waar ERP van de toekomst aan moet voldoen

5 zaken waar ERP van de toekomst aan moet voldoen

ERP systemen zijn onmisbaar voor moderne, gestroomlijnde bedrijven. Ze zorgen ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot volledige, up-to-date informatie. Toch kan het ook voor problemen zorgen wanneer medewerkers verdwalen in het systeem. Ze stoppen er informatie in, maar weten niet goed waar en hoe ze de output kunnen uitlezen. En het laatste wat je wilt is een ERP systeem dat voelt als een doolhof. Hoe voorkom je dit? En aan welke eisen moet een ERP systeem van de toekomst voldoen? 

Nu we veel vanuit huis werken, wil je dat iedere medewerker zijn of haar werk kan blijven doen en het bedrijf blijft doordraaien. Een ERP systeem helpt hierbij en zorgt ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie. Hier is een systeem voor nodig dat jouw medewerkers in alle behoeften voorziet. Het keuzeproces voor een ERP systeem is dan ook erg omvangrijk en belangrijk. Je schaft een ERP systeem voor 8-10 jaar aan en wilt niet dat het na een paar jaar niet meer voldoet. Daarom heb je een systeem nodig dat meegroeit met jouw organisatie en flexibel genoeg is om mee te kunnen veranderen met de markt. Met deze tips maak jij de juiste keuze.

1. Gebruikerservaring voorop
Een goed ERP systeem bevat alles wat iedere medewerker en afdeling binnen jouw organisatie nodig heeft. Als het niet goed is ingericht kan het door medewerkers als een doolhof worden ervaren, zeker wanneer slechts een klein onderdeel gebruiken of er niet iedere dag gebruik van maken. Iedere medewerker moet goed met het ERP systeem kunnen werken. Het moet dus gebruiksvriendelijk zijn en de gebruiker centraal stellen. De kunst is om een intuïtief systeem te vinden dat zich aanpast naar de behoeften van de gebruiker. Alle processen zijn toegankelijk, maar ook zo flexibel ingericht dat je alles kunt benaderen met zo min mogelijk zoek- en klikwerk.

2. Geschikt voor alle apparaten
De wereld is mobiel en als organisatie wil je hierin mee. Informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn en dat gaat nou eenmaal verder dan een laptop. Je ERP systeem moet dus ook toegankelijk zijn op een tablet en een mobiel. In veel gevallen zijn er al enkele standaard apps beschikbaar waar je enkele basiszaken mee kunt regelen. Wil je jouw medewerkers meer op maat voorzien van de juiste informatie? Dan is een gepersonaliseerde app of portaal een prachtige oplossing voor jou. Twijfel je nog over hoe dit in z’n werk gaat en hoe een dergelijke app eruit zou zien? Met Seeing is Believing helpen wij je door middel van een visuele weergave bij het maken van je keuze.

3. Eigen servers of cloud?
Werken in de cloud lijkt al jaren de norm. Het verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar geeft ook financiële ademruimte doordat er geen hoge initiële investering nodig is. Daarnaast is je data goed beveiligd en gaat jouw organisatie automatisch mee met de laatste technologische ontwikkelingen. Toch kan het zo zijn dat on-premise servers het beste passen bij jouw bedrijfsvoering. Wil je een ERP systeem waarmee je in de toekomst kunt wisselen van deployment methode? Kies dan een leverancier die keuzevrijheid geeft en de dienstverlening biedt om te switchen.

4. Intelligente projectadministratie
Al enkele jaren op rij zit de zakelijke dienstverlening in de lift. Tegelijkertijd blijkt ook dat dienstverlenende bedrijven veel geld laten liggen. Een deel daarvan komt op het conto van niet-declarabele uren. Een ander probleem is dat projecten regelmatig niet op tijd afgerond of opgeleverd worden, wat de winst verder kan drukken. Het komt dus vooral aan op een goede projectadministratie. Er is een systeem nodig dat niet alleen jouw organisatie helpt, maar ook externe partners en toeleveranciers laat aanhaken. ERP voor de zakelijke dienstverlening komt hoofdzakelijk neer op intelligente projectadministratie. Een goed ERP systeem vorm de basis van een project, met koppelingen naar partners, interne afdelingen en financiële administratie. Zo is je volledige projectadministratie gekoppeld aan je financiële systeem waardoor het mogelijk is om de niet-declarabele uren omlaag te brengen.

5. Eenvoudig te koppelen
ERP vormt een uitstekende basis voor de automatisering van de bedrijfsprocessen. Mocht deze basis niet voldoen, dan kun je door middel van koppelingen tot de perfecte applicatie komen voor jouw organisatie. Extra functionaliteiten, nieuwe processen en meer rapportagemogelijkheden; het is allemaal mogelijk binnen hetzelfde systeem. Zo hoeft niemand compromissen te sluiten om maar te voldoen aan een vooraf gedefinieerde standaard. Een geïntegreerd ERP systeem verandert in een platform waaruit iedereen werkt. Iedereen maakt gebruik van dezelfde databron en verrijkt deze vanuit zijn expertise. Zo heb je alles nog steeds alles onder 1 dak en kun je gemakkelijk voortbouwen op jouw systeem, zonder maatwerk en concessies.

Bovenstaande punten maken duidelijk dat er binnen de organisatie structuur moet komen in de processen. Alleen dan kunnen alle afdelingen efficiënt samenwerken. Integratie is hiervoor cruciaal. Geen aparte applicaties per afdeling of proces, maar één geïntegreerd softwaresysteem dat overal en altijd beschikbaar is.

Wil jij je data altijd bij de hand hebben via je mobiel, browser of speciaal portaal en zetten bovenstaande tips je aan het denken? De experts van Axians helpen jouw behoeften te vertalen naar een passend systeem. Jij hoeft je niet te confirmeren aan het systeem, het systeem past zich aan naar jou. Zo beschik je over een goed ERP systeem dat zowel geïntegreerd als toekomstbestendig is.


Neem contact met ons op

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat de Axians ERP Suite voor jouw organisatie kan betekenen? Onze experts kijken graag met jou naar de mogelijkheden. Vul het formulier hiernaast in en wij nemen snel contact met je op. 

Direct even schakelen over je behoeften? Dat kan zeker, via e-mail en telefoon.

Marketing.bs.nl@axians.com
T 088 – 597 55 00

shutterstock_751109767-(1)