Maak de stap naar de nieuwste technologie met Exact Globe+

Het zal je niet zijn ontgaan. Exact introduceert met Exact Globe+ een vernieuwde versie van zijn krachtige ERP-backbone Exact Globe. Met een moderne look & feel zodat jij gemakkelijker en sneller kunt werken, én op basis van nieuwe technologie waarmee je jouw Exact omgeving klaar maakt voor de toekomst. 

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je vragen hebt over Exact Globe+. Op deze pagina vind je alle informatie die wij vanuit onze klanten hebben verzameld. Denk aan de kenmerken van de nieuwe versie, de implementatie en uitrol, technische vragen over maatwerk & add-ons en de kosten. 

Heb je naar aanleiding van deze pagina nog geen antwoord gekregen op je vraag? Stel hem direct via het contactformulier.  

 

Ontdek zelf de highlights van Exact Globe+ in onderstaande video!

Exact lanceert Globe+

Veelgestelde vragen over functionaliteiten van Exact Globe+

Waarom komt er een nieuwe versie van Exact Globe?

Exact Globe is gebaseerd op technologie die inmiddels verouderd is. Bovendien zal de ondersteuning van Microsoft hierop stoppen. Exact Globe+ is gebouwd op .net technologie. Deze nieuwe techniek zorgt voor meer integratie mogelijkheden met andere pakketten in een moderne look en feel.

Wat zijn de mogelijkheden en kenmerken van Exact Globe+?

Exact Globe+ is op technologisch vlak volledig vernieuwd. De functionaliteiten zijn ongewijzigd. De user interface is intuïtief zodat je eenvoudig(er) toegang hebt tot de voor jou bekende functies. Ook kun je op basis van de nieuwste technologie sneller van nieuwe innovaties profiteren. Een platform voor de toekomst dus.

Wordt Exact Globe+ sneller dan de huidige Exact Globe?

De nieuwe technologie waarop Exact Globe+ is gebouwd heeft in principe geen invloed op de snelheid van de applicatie. Dit is mede afhankelijk van de grootte van je administratie.

Is Exact Globe+ een webbased oplossing? Dus geen lokale installaties meer?

Nee, Exact Globe+ is geen webbased oplossing. Een lokale installatie van de client (of bijvoorbeeld op een RDS of Citrix omgeving) blijft dus noodzakelijk.

Zitten er nieuwe functies in Exact Globe+ die invloed kunnen hebben op onze huidige ontwikkeling op de e-Commerce platforms?

Met Exact Globe+ verkrijg je een betere integratie met externe applicaties dankzij de onderliggende technologie. De functionaliteiten van Globe zijn hetzelfde in Globe+.

Veelgestelde vragen over de installatie van Exact Globe+

Wat is de impact van een overgang naar Exact Globe+ voor onze organisatie?

De overgang van Globe naar Globe+ betreft een technische overstap (upgrade) en vereist enkel een installatie, behalve als er sprake is van klantspecifieke aanpassingen. Er vindt geen database wijziging plaats dus er is geen sprake van een conversie. De functionaliteiten blijven gelijk. Als gebruiker hoef je alleen even te wennen aan de nieuwe user interface.

 

Moet de software opnieuw worden geïmplementeerd?

De overstap naar Exact Globe+ vereist enkel een technische installatie (upgrade) die gedaan moet worden door een technisch consultant. Mocht je eerder zelf installaties hebben uitgevoerd, dan kun je deze ook zelf uitvoeren. Maak je gebruik van maatwerk of andere Exact gerelateerde oplossingen? Zie veelgestelde vragen over ‘Maatwerk, koppelingen & add-ons’.

Wat kan ik van Axians verwachten ten aanzien van de installatie?

De installatie van Exact Globe+ is vergelijkbaar met eerdere installaties en upgrades. Axians kan je hierin volledig ondersteunen. Onze werkwijze in grote lijnen: voorbereiding, installatie op ontwikkel-test-acceptatie omgeving, testen, installatie op productie omgeving en nazorg.

Hoeveel tijd kost de installatie van Exact Globe+?

Het voorbereiden en de migratie is vergelijkbaar als bij een upgrade zoals je die gewend bent. Heb je maatwerk ontwikkeld met SDK, neem dan altijd contact op met Axians om een juiste inschatting te kunnen maken voor jouw situatie.

Hebben we nieuwe infra nodig voor Exact Globe+?

Dit is afhankelijk van je huidige Exact Globe versie. De systeemeisen per versie van de Exact software wijzigen sowieso in de loop van de tijd. Wanneer je op dit moment gebruik maakt van een ‘oudere’ Exact Globe versie, kan dit gevolgen hebben voor je infra. Naar verwachting zal Exact Globe+ voor de systeemeisen verder weinig invloed hebben. De wijzigingen zitten met name in de user interface én de bestaande Globe client blijft voorlopig ook naast de nieuwe Globe+ client functioneren.

Onze Exact omgeving draait in de cloud. Wat moet ik daarvoor regelen?

Of je Exact omgeving nu draait in de Axians AppCloud of elders, Axians zal altijd het eerste aanspreekpunt zijn om je hierbij verder te helpen. 

Heeft de overgang naar Exact Globe+ ook betrekking op Exact Synergy?

De versies van Exact Synergy en Exact Globe+ moeten compatibel aan elkaar zijn. Doordat een nieuwere versie van Exact Globe+ geïnstalleerd wordt kan het noodzakelijk zijn dat ook Exact Synergy een update moet krijgen. Dit is afhankelijk van je huidige Exact Synergy versie. 

Moeten medewerkers worden getraind?

In principe is dat niet nodig. De functionaliteit blijft hetzelfde als Exact Globe. Alleen de look & feel van de software is anders in Exact Globe+ en dat zal in het begin even wennen zijn.

Veelgestelde vragen over maatwerk, koppelingen & add-ons

Kunnen we maatwerk, koppelingen en software van derden blijven gebruiken in combinatie met Exact Globe+?

Ja, de nieuwe technologie van Exact Globe+ ondersteunt juist meer koppelingen. Alle applicaties en koppelingen die data richting Exact Globe schrijven moeten worden beoordeeld en indien nodig aangepast worden. Denk aan applicaties en koppelingen als Scan Sys, Orbis, Any2info, TVM en maatwerk. Neem hiervoor altijd contact op met Axians.

We hebben SDK maatwerk op Exact Globe. Moet dit aangepast worden?

Ja, doordat Exact Globe+ volledig nieuwe technologie toepast dient het maatwerk dat ontwikkeld is met SDK aangepast te worden of opnieuw te worden gebouwd. Neem hiervoor contact op met Axians.

Moeten rapportages en Orbis opnieuw worden gedefinieerd?

Nee, de database is identiek dus deze hoeven niet opnieuw te worden gedefinieerd.

Is Scan Sys software ook al gereed voor Globe+?

Scan Sys is volop bezig om de ImageCapture software aan  passen naar het nieuwe Globe+. Naar verwachting is dit in mei 2022 gereed.

Veelgestelde vragen over de kosten van Exact Globe+

Wat kost Exact Globe+ voor huidige Globe gebruikers?

Goed nieuws! Voor Exact Globe-gebruikers wordt de standaard software van de nieuwe versie kosteloos beschikbaar gesteld, wanneer er een geldig onderhoudsovereenkomst is of bij een ‘subscription’ licentie. Dit geldt voor Exact Globe en Exact Business Software klanten. Doordat Exact Globe+ volledig nieuwe technologie toepast dient het maatwerk, dat ontwikkeld is met SDK, aangepast te worden of opnieuw te worden gebouwd. Neem hiervoor contact op met Axians.

Veelgestelde vragen over de uitrol & deadlines van Exact Globe+

Wanneer is Exact Globe+ voor ons beschikbaar?

Dit nieuwe product wordt gefaseerd uitgerold. Wanneer dit voor jou geldt, is afhankelijk van je licentiesamenstelling.
Exact Globe+ voor financieel zal naar verwachting vanaf Q2 2022 beschikbaar zijn. Maak je daarnaast gebruik van aanvullende modules voor handel, logistiek, productie of payroll, dan is Globe+ voor jou beschikbaar vanaf tweede helft van 2022 met een uitrol naar Q1 van 2023.
Wanneer je gebruik maakt van SDK maatwerk moet dit eerst herschreven en getest worden.

Moeten we straks over naar Exact Globe+ of mogen we over?

Het wordt zeker aangeraden over te stappen zodra Exact Globe+ voor jouw organisatie beschikbaar is. Zo blijf je profiteren van de nieuwste functionaliteiten, techniek en updates in de toekomst.

Tot wanneer wordt Globe ondersteund?

Naar verwachting gaat Exact Globe+ in de normale update/upgrade cyclus mee ten aanzien van de jaarlijkse releases van Exact. Vanaf het moment dat Exact Globe+ commercieel beschikbaar is, verwachten wij dat het product Exact Globe nog ondersteund wordt maar er geen nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. 

Overige veelgestelde vragen

We werken met Exact Compact. Geldt dit ook voor ons?

Ja, voor Compact gebruikers wordt Exact Compact+ gelanceerd, met dezelfde technologische verbeteringen en vernieuwde look & feel. Compact+ voor financieel en Compact+ voor handel zijn inmiddels beschikbaar voor uitrol.

Worden Exact Globe en Synergy straks één suite? In dezelfde omgeving?

Nee, het blijven twee aparte oplossingen met twee aparte databases.

Ondersteund Exact Globe+ 64 bits Office?

Nee, voorlopig wordt alleen de 32 bits versie ondersteund net als in Exact Globe.

We willen meedoen in de controlled release van Exact Globe+. Kan dat?

Exact heeft beperkte plekken voor de controlled releases. Mochten de risico’s goed zijn overwogen, kun je contact opnemen met je accountmanager bij Axians.

Hoe houdt Axians de ontwikkelingen bij over Exact Globe+?

Axians heeft een projectteam samengesteld die de ontwikkelingen bijhoudt rondom Exact Globe+. Als Exact Gold partner krijgt Axians altijd als eerste de meest recente informatie waarbij we op verschillende niveaus nauw samenwerken en communiceren. 

Als ik nog meer vragen heb over de Exact Globe+, bij wie kan ik dan terecht?

Deze pagina wordt regelmatig aangevuld. Zit je vraag er niet bij? Stel hem via onderstaand contactformulier of neem contact op met je accountmanager.